Kosten besparen door efficiënt wagenpark onderhoud

Kosten besparen door efficiënt wagenpark onderhoud

Wagenparkbeheerders krijgen te maken met hoge kosten door een stijging van onder andere brandstofprijzen en operationele leaseprijzen. Deze kostenstijgingen zijn vaak direct zichtbaar en een belangrijk onderwerp voor de wagenparkbeheerder. Een kostenpost die echter vaak over het hoofd wordt gezien zijn de verborgen personeelskosten door inefficiënt plannen van reparatie, onderhoud en schadeherstel. Denk hierbij aan kosten van medewerkers die bij een autobedrijf staan te wachten en door een collega worden opgehaald of medewerkers die op ander werk worden ingepland omdat de bedrijfswagen ter reparatie bij een autobedrijf staat. Hoe kun je het wagenpark onderhoud efficiënter plannen? Wij geven je hier een aantal concrete tips!

Maak gebruik van gepast vervangend vervoer

Werk je met een vaste autoverhuurder of autobedrijf voor het vervangend vervoer? Probeer dan afspraken te maken over gepaste vervangende voertuigen. Heb je een specialistische inrichting in de voertuigen? Dan zal dit wat lastiger zijn. Er zijn echter genoeg sectoren waar dit goed toe te passen is. Denk aan de bouw, vastgoedonderhoud, hulpmiddelenbranche en pakketbezorgers.

Auto Mertens verzorgt al jaren gepaste vervangende voertuigen tijdens reparatie, onderhoud en schadeherstel. Zo leveren we voor de bouwsector Mercedes-Benz Vito’s met een imperiaal, trekhaak en een simpele bedrijfswageninrichting voor het gereedschap. Voor de hulpmiddelenbranche hebben we huurauto’s beschikbaar inclusief uitklapbare oprijbaan, kastenwand en werkbank.

Het onderhoud van je wagenpark combineren met een haal- en brengservice vóór werktijd

Het halen en brengen van auto’s van en naar de plek waar deze gerepareerd of hersteld worden komt eigenlijk nooit goed uit. Doordat autobedrijven doorgaans vanaf 08:00 zijn geopend zijn medewerkers later op het werk of worden ze opgehaald door een collega waardoor twee medewerkers later zijn. Dit soort transportbewegingen zorgen voor onnodige, verborgen kosten.

Rekenvoorbeeld.
Stel, uw bedrijf heeft een wagenpark met 100 voertuigen. Een medewerker is gemiddeld 1 uur per werkplaatsbezoek niet inzetbaar voor ander werk en heeft 2 werkplaatsbezoeken per jaar. Volgens cijfers van het CBS waren de gemiddelde loonkosten voor werkgevers in het 4e kwartaal van 2022 €38,50 per uur.

Door gebruik te maken van een haal- en brengservice waarbij vóór werktijd de auto’s gewisseld worden kan in bovenstaand voorbeeld jaarlijks €7.700 aan verborgen kosten worden bespaard. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de opbrengsten die deze medewerker eigenlijk had kunnen genereren in de tijd dat hij of zij onderweg naar een autobedrijf is. Dit rekenvoorbeeld is natuurlijk erg beknopt, maar laat wel duidelijk zien dat er met het efficiënt inrichten van het wagenpark onderhoud zeker wel stappen te maken zijn!

Kies voor een autobedrijf met een korte doorlooptijd waar je snel terecht kunt

Momenteel misschien wel een van de grootste ergernissen, de wachttijd bij de autobedrijven in Nederland. Door de krapte op de arbeidsmarkt zien we de wachttijden en doorlooptijden bij autobedrijven enorm oplopen met soms wel 6 weken wachttijd als gevolg. Er zijn echter nog wel autobedrijven waar je snel terecht kunt. Bel je vandaag naar Auto Mertens? Dan kun je binnen 2 werkdagen terecht. Heb je een spoedgeval? Dan gaan we meteen voor je aan de slag!

Daarnaast leggen we voor grote wagenparken de slijtagedelen op voorraad zodat de doorlooptijd zo kort mogelijk is. Alles om ervoor te zorgen dat de voertuigen zo min mogelijk stil staan en de inmiddels bekende verborgen kosten te voorkomen.

Meer weten over wagenpark onderhoud?

Wil je meer weten over de zakelijke dienstverlening van Auto Mertens? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in en we kijken samen naar de mogelijkheden.

  Geef je volledige naam in

  Graag uw bedrijfsnaam

  Vul een telefoonnummer in waar we u op kunnen bereiken

  Voer een kort bericht in  VOLG ONZE SOCIALS OM NIETS VAN AUTO MERTENS TE MISSEN!

  Op de hoogte blijven van Auto Mertens?

  CONTACT

  Direct contact


    WhatsApp ons