Ruitreparatie bij Auto Mertens

Heeft u een ster of barst in de voorruit? Een ster in de voorruit is niet alleen storend tijdens het rijden maar kan uiteindelijk een barst worden. Bij grote temperatuurverschillen is de kans groter dat een klein sterretje zich ontwikkelt tot een grote barst in uw voorruit. Daarbij is een sterretje vaak makkelijker te repareren. Daarom adviseren wij om niet te lang met een ster in uw voorruit rond te rijden maar op korte termijn een afspraak te maken voor herstel.

Moet de autoruit worden gerepareerd of vervangen?

Is de schade aan uw voorruit kleiner dan een 2 Euromunt? In de meeste gevallen is uw ruitschade dan nog te herstellen. Het sterretje wordt opgevuld met hars, nadat de hars volledig is opgedroogd is de ruit weer op originele sterkte en kunt u weer veilig onderweg.

Is de ruitschade groter dan een 2 Euromunt of zit er een barst in de voorruit? In dit geval moet de voorruit vervangen worden. Wij vervangen de voorruit volgens de voorgeschreven fabrieksspecificaties en maken enkel gebruik van A-merk ruiten. Na de ruitvervanging zorgen we voor de afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij.

Kalibratie van sensoren in de voorruit

De moderne auto’s beschikken tegenwoordig over een scala aan rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems). Ze zijn uitgerust met radarsensoren en camera’s die andere weggebruikers detecteren, zelfs in de meest complexe verkeerssituaties. Een groot deel van deze sensoren zitten in de voorruit weggewerkt. Na een vervanging van de voorruit is het belangrijk dat deze sensoren opnieuw gekalibreerd worden om foutmeldingen en onveilige situaties te voorkomen. Wij beschikken over een modern kalibratiesysteem van Bosch: de DAS 3000. Hiermee kalibreren wij de sensoren in uw auto zodat u weer veilig kunt rijden.

Plan een afspraak voor ruitreparatie

ONZE REFERENTIES

VOLG ONZE SOCIALS OM NIETS VAN AUTO MERTENS TE MISSEN!

Op de hoogte blijven van Auto Mertens?

CONTACT

Direct contact


  WhatsApp ons