Verhoog de inzetbaarheid van je wagenpark door reparaties en schadeherstel op locatie

Verhoog de inzetbaarheid van je wagenpark door reparaties en schadeherstel op locatie

Je gaat het wellicht herkennen. We leven momenteel in een periode waarin er krapte op de arbeidsmarkt is en personeel zo efficiƫnt mogelijk wordt ingezet. Er is meer werk dan werknemers. In deze periode is het belangrijk dat de kostbare tijd van medewerkers zoveel mogelijk wordt besteed aan productief werk. Medewerkers moeten zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan zaken die niet bijdragen aan het uiteindelijke doel of resultaat van het bedrijf.

Een bedrijfswagen zien als gereedschap

Een bedrijfswagen wordt steeds vaker gezien als een belangrijk stuk gereedschap. Om goed te kunnen blijven functioneren heeft dit gereedschap af en toe onderhoud of een reparatie nodig. De uitdaging die hierbij komt kijken is dat medewerkers de bedrijfswagen 1 of meerdere dagen moeten missen en in die dagen geen goed ā€œgereedschapā€ hebben. De inefficiĆ«ntie die hieruit volgt is in sommige gevallen te voorkomen door de inzet van gepast vervangend vervoer. Denk hierbij aan een huurauto met imperiaal of inrichting in de laadruimte. Is dit voor jouw wagenpark niet het geval? Zorg dan dat onderhoud, reparaties en schadeherstel worden uitgevoerd op het moment dat de voertuigen stil staan!

Kosten besparen door onderhoud, reparaties en schadeherstel op locatie

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van service op locatie. Zo hoeft een medewerker niet meer zelf naar het autobedrijf te rijden om het voertuig in te leveren. Vaak wordt deze medewerker door een collega opgehaald en zijn er zelfs 2 medewerkers tijdelijk niet inzetbaar. Door gebruik te maken van service op locatie zijn er geen onnodige transportbewegingen en zijn medewerkers gewoon inzetbaar. Daarnaast kan er bespaard worden op kosten van vervangend vervoer. Doordat medewerker niet aan het werk zijn op het moment dat de werkzaamheden worden uitgevoerd is er geen vervangend voertuig nodig.

Ik wil service op locatie op het moment dat mijn voertuigen stil staan, hoe pak ik dit aan?

De basis voor deze manier van werken is een wagenpark met weinig verschillen in merk en model. Vrijwel iedere zaterdag gaat er een team monteurs van Auto Mertens naar een van onze klanten om daar werkzaamheden uit te voeren aan 10 tot 15 voertuigen. Zo hebben we bijvoorbeeld een klant die per vestiging ongeveer 30 Mercedes-Benz bedrijfswagens heeft. Doordat dit wagenpark enkel uit Mercedes-Benz voertuigen bestaat is het voor ons gemakkelijk om een ā€œmagazijnwagenā€ in te richten die helemaal vol zit met Mercedes-Benz onderdelen.

Wil jij gebruik maken van service op locatie? Begin dan met het creƫren van een merkenbeleid en zorg voor uniformiteit in je wagenpark. Daarna is de stap naar meer productieve medewerkers en minder vervangend vervoer kosten makkelijk gemaakt!

Meer weten over service op locatie?

Wil je meer weten over onze dienstverlening op locatie voor fleetmanagers? Neem dan contact met ons op. We plannen graag een vrijblijvende afspraak in om samen te onderzoeken of er verbeteringen mogelijk zijn.

  Geef je volledige naam in

  Graag uw bedrijfsnaam

  Vul een telefoonnummer in waar we u op kunnen bereiken

  Voer een kort bericht in  VOLG ONZE SOCIALS OM NIETS VAN AUTO MERTENS TE MISSEN!

  Op de hoogte blijven van Auto Mertens?

  CONTACT

  Direct contact


    WhatsApp ons