Auto Mertens als mobiliteitspartner voor de zakelijke markt

Auto Mertens als mobiliteitspartner voor de zakelijke markt

De tijd dat een garagebedrijf zich simpelweg kon richten op reparatie en onderhoud is voorbij, vindt Auto Mertens. Vanuit een gloednieuw onderkomen op bedrijfsterrein Wolfsveld in Gemert verspreidt het vooruitstrevende autobedrijf zijn ­filosofie op zakelijk vervoer over heel Nederland: ‘Wij zorgen dat elk bedrijf in beweging kan blijven.’

“Een werknemer die stilstaat kost een bedrijf simpelweg geld”, stelt Jeroen Geurts, samen met Marchel Mertens eigenaar van Auto Mertens in Gemert. “Mensen moeten gewoon hun werk kunnen doen. En in veel gevallen betekent dat dat ze mobiel moeten zijn. Een verkoper moet naar zijn afspraak kunnen, een timmerman naar zijn klus. Wij zorgen dat ze daar ook komen.”

Om die reden hanteert Auto Mertens, met vestigingen in Gemert en Bakel, een bedrijfs­filosofie die voor de zakelijke markt compleet draait om behoud van mobiliteit. En dat gaat een flinke stap verder dan reparatie, onderhoud en schadeherstel, vertelt marketing- en verkoopverantwoordelijke Ries Nooijen: “We zien onszelf niet als garagebedrijf. We zijn een mobiliteitspartner die op elk mobiliteitsvraagstuk een passend antwoord kan bieden.” Hij noemt als eenvoudig voorbeeld de haal- en brengservice: “We halen de auto of de bedrijfswagen op bij de zaak, bij de medewerker thuis of op een werklocatie. Tegelijkertijd zorgen we voor vervangend vervoer dat aansluit bij de behoefte; een busje met imperiaal voor iemand die met ladders werkt, bijvoorbeeld. Of een bakwagen met laadklep voor een hulpmiddelenleverancier.” Geurts: “Daarbij hanteren we zo flexibel mogelijke tijden. Zodat mensen na het werk in alle rust hun gereedschap kunnen overladen of tussen twee afspraken door hun auto kunnen omruilen.” In diezelfde filosofie passen de verhuur- en short-lease-activiteiten van Auto Mertens, vervolgt Nooijen: “Daarmee vormen we een flexibel vervoersschil voor onze klanten. We hebben een vloot van zo’n zestig voertuigen, variërend van een simpele Caddy tot een volledig uitgeruste bedrijfsbus of een representatieve personenwagen. Ook als bedrijven groeien of personeel aannemen met een tijdelijk contract hebben we direct passend vervoer beschikbaar.”

Naast de verhuur van voertuigen is Auto Mertens actief op de occasion-markt. “We werken dagelijks aan ons aanbod”, wijst Geurts op de gloednieuwe showroom. “En op verzoek gaan we op zoek naar precies die wagen die voldoet aan de wensen.” Een zoektocht die, zelfs bij het huidige beperkte aanbod jonge occasions, vaak slaagt, voegt hij daar direct aan toe: “We hebben een groot netwerk en warme contacten. Het lukt ons meestal wel om dat ene speciale model uit de markt te trekken.” Die op maat gesneden service is in zakelijk Nederland niet onopgemerkt gebleven. Auto Mertens bedient bedrijven door het hele land, vertelt oprichter Marchel Mertens: “Een aantal van onze klanten werkt vanuit verschillende vestigingen. Soms tot in Groningen aan toe.” Om ook die klanten maximaal mobiel te houden richt Auto Mertens op locatie mini-magazijnen in, vervolgt hij: “Met alledaagse onderdelen, zoals lampjes, koelvloeistof en klein reparatie-materiaal. En we leiden werknemers van de klant op om eenvoudige reparaties zelf uit te voeren.” Hij lacht: “Het klinkt misschien gek om als garagebedrijf te regelen dat je klanten niet naar de garage hoeven. Maar wij vinden het onzin als ze om moeten rijden voor zoiets simpels als een nieuw lampje. Die tijd kunnen ze beter aan hun werk besteden.” Ries Nooijen: “Bij Auto Mertens staat behoud van mobiliteit voor onze klanten altijd voorop.”VOLG ONZE SOCIALS OM NIETS VAN AUTO MERTENS TE MISSEN!

Op de hoogte blijven van Auto Mertens?

CONTACT

Direct contact


  WhatsApp ons